Gjeografia

bashkialezhe

 Bashkia e Lezhes - Qender e Qarkut dhe e Prefektures me te njejtin emer eshte themeluar ne vitin 385 para eres se re. Lezha shtrihet ne pjesen Veriperendimore te vendit, nga Ultesira e Shkodres ne veri e deri ne Breg te Mates ne jug, nga Malesia Puke-Mirdite ne verilindje e lindje e deri ne detin Adriatik ne perendim.  Ne kete shtrirje koordinatat gjeografike e paraqesin Lezhen midis 410  57‘ 30'' gjeresi gjeografike veriore ne Kashnjet dhe 410 39‘ 45'' ne Tale, si dhe 190 32‘ 20'' faqja me perendimore e malit te Rencit gjatesi gjeografike lindore dhe 190 53‘ 20'' Kashnjet. Ajo ndodhet vetem 55 km nga kryeqyteti i Shqiperise.

Sherbime dhe kontakte

Adresa:

Lagjia Skenderbeg, Sheshi Gjergj Kastrioti
Lezhe, Albania
info@lezha.gov.al
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2016 Bashkia Lezhe