Klubi i Letrave "Ndoc Gjetja" në bashkëpunim me Bashkinë Lezhë sjell Bibliotekën Virtuale:

permbledhje me poezi nga poeti Ervis Gaspri
Kushedi! Do të mbetej enigmë. Sepse kështu qe gatuar ajo. Enigmatike deri në fund. Me dritën e zbehtë duket se do të të vërë në një gjumë të rehatshëm, por në anën tjetër, si tinëzare, shtrin me qindra tentakula për të parë e dëgjuar se çfarë bëhet nën petkun e natës. Ndërsa tani... Tani Grejsës, ngjyra transparente e hënës, i dukej si gjurmë e një vaji të dhimbshëm.
5 Përralla të bukura për fëmijët tanë vijnë kaq bukur shoqëruar me ilustrime shumë të këndshme për më të vegjlit!
një sprovë letrare në kohë pandemie
Kanga e XXVI e "LAHUTA E MALCIS' " e merr frymëzimin nga Lezha dhe i dedikohet Lezhës. Si e gjithë vepra, kollana e plotë prej 10 vëllimesh-botimi i Entit Botues Gjergj Fishta, është e pajisur me aparatin filologjik, pra me shpjegime fjalësh e shprehjesh frazeologjike, krijime të autorit - një pasuri e paçmuar leksikore, por për shkak të distancimit në kohë dhe perdorimit gjithnjë e më të rrallë të tyre, ka qenë e nevojeshme të shpjegohen. E kjo është bërë me një redaksi me studiuesit-njohësit më të mirë të veprës së Fishtës: Dr. Tonin Çobani, Prof. Tefë Topalli- gjuhëtar, Dr. Ndue Zef Toma, Prof. Stefan Çapaliku dhe Prof. Hamit Boriçi-publicist, historian i publicistikës shqiptare. Lexim te kendshem cilitdo qe e deshiron !
libri i pare me poezi i autorit Dritan Mesuli
Publicistika e Frano Kullit si shënjuese e dilemave të tranzicionit
një buqetë lirika nga Viktor Gjikolaj
Libri me poezi "Rropame Ndjenjash" i autores Alma Jaku.
Libri me poezi "Papiruse Dashurie" i autorit Azem Baliaj.
Romani "Shpirtrat e një toke" i autorit Ernest Marku
Libri me tregime "Nuancat e ndryshme të së verdhës" i autorit Hekuran Koka.
Romani "Lugina e Veriut" me autor Aleksandër Përgjini
Libri me poezi "Pylla s’bà hije" me autor Zef Bardhin
Libri "Kallmeti, fakte dhe gojëdhëna" i autorit Evaristo Coli
libri i fundit me tregime nga Viktor Gjikolaj
Libri me poezi i autorit Lulzim Kalaj
Libri me poezi nga autorja Fatmira Loci
njëri nga romat e shkrimtarit Ndue Gaspri
nga krijimtaria e poetit te madh Viktor Gjikolaj

Sherbime dhe kontakte

Adresa:

Lagjia Skenderbeg, Sheshi Gjergj Kastrioti
Lezhe, Albania
info@lezha.gov.al
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2016 Bashkia Lezhe